JIK - Stanstad 4-1

VINST !!

JIK - Stanstad 4-1 (2-1, 2-0, 0.0)

En riktig laginsats från våran sida där vi krigar oss till 3 poäng. Alla kämpar för varandra och ger allt i alla lägen. Riktigt skönt. Det som avgör matchen är i andra perioden när en av deras spelare åker ut 2+2 och vi sätter 2 mål i det powerplayet. Under hela matchen är det stabilt från Amanda i målet upp till våra toppforwards som sliter.

Förutsättningarna som gäller nu, vinner vi nästa omgång mot Husqvarna så har vi säkrat div.1 kontraktet till nästa år. Men då ska det (om jag har fattat det rätt) istället bildas en Allsvenska.

MÅL:

Jessica Lyck
Caroline Hansen (Jonna Ihrman)
Linda Thorman (Caroline Hansen) PP
Jonna Liljeberg (Sofia Andersson) PP

//Ricky

Inför Stanstad

Nu kommer det efterlängtade referatet. JNTM har tagit sig ett snack med backen Linda Thorman



Hur har det känts på träningarna i veckan ?
Vi är på gång nu! Känns som vi har gjort bättre och bättre ifrån oss på träningarna ju närmare helgen vi kom, känns gott.

Hur är stämmningen i laget?
På topp! Vi kämpar för varandra, ända in i kaklet.

Förlust med 4-2 i senaste mötet mot Stanstad, revanshsugna?
Om vi är! Kändes som att resultatet i förra matchen inte var riktigt rättvist, så vi ska visa dem nu allt.

Stanstad ligger under strecket 5 poäng bakom oss, hur viktig är matchen?
Väldigt viktig, absolut! Underlättar för oss om vi vinner, och för dem om de vinner. Kämparglöden kommer nog inte vara en bristvara om man säger så.

Hemmamatch, blir det fullsatt i "Seriens bästa hemmahall" ?
Självklart! ;) nu när man kan köpa biljetter via sms så måste ju fler komma!

FEM SNABBA

Offensiv - Defensiv
Paradise Hotel - Top Model
Apelsin - Banan
Huvudrätt - Efterrätt
Manikyr - Pedikyr



Linda Thorman #3


//Ricky

SödraDal - JIK

SödraDal-JIK 4-2 (3-0, 0-0, 1-2)

Vi ligger under med 1-0 redan efter 56 sekunder och när första perioden är slut leder SödraDal med 3-0. Det är en tung uppförsbacke men vi kommer igång igen i andra och spelar 0-0 i den. Första reduceringen kommer ca 10 minuter in i tredje perioden och den andra knappt 4 minuter efter. Nu känns det som att vi är pågång och att det här är något vi vänder. Men det hinner bara gå 32 sekunder innan de skickar iväg en långboll som de är starkast på och ökar på sin ledning till 4-2. Detta kan vi inte sedan hämta upp utan det blir en förlust.

Vi kämpar på bra under matchen och förlusten känns faktiskt lite snöplig.

Mål:

Caroline Hansen (Jonna Ihrman)
Caroline Johansson

Ledarnas referat:
http://www.jik.se/nyhetsarkiv/damer/?newsitem=4260

//Ricky

Inför matchen SödraDal-JIK

Inför den här matchen hade jag faktiskt tänkt mig ett införreferat. Hade till och med klurat på lite luriga frågor. Men nu kommer ett avslöjande, intervjun skickas via internet och det gick inte att skicka idag för hemsidan fungerade inte. (läs facebook). Så matchens profil (ja den som blir intervjuad är det) Linda Thorman får allt vänta en match till.

Men hur ser det nu ut? Josefine Ohlsson är tillbaka för fullt efter sin skada. Emma Jacobsson har kommit hem från Thailand och finns med i uppställningen. Så förutom Matilda som vi visste skulle vara borta kan vi för första gången på väldigt länge ställa upp med fullt lag.

Revanshlusten är dubbel, dels efter senaste matchen mot Olofström och även efter det förra mötet i Idrottshuset där vi gör en inte alltför bra insats och förlorar med 7-4. Så imorgon är det revansh och alla har laddat hela veckan. Det har sett bra ut på träningarna och trots lite nya kombinationer så ser det bra ut. Det här ska bli våran match!

På hemvägen kommer vi få sallad från Kaffe Paus.

Kommer finnas så att man kan betta på hur många gånger Jessica Lyck kommer gå på toa under hemresan.

Ryktas om att "What happens in Vegas" kommer rulla på storbildsskärmen.

Herrarna förlorade mot Mullsjö idag, vi damer får se till att dra in JIK-poäng den här helgen.

De röda stolta krigarna bär vita shorts och vita (ev röda) strumpor imorgon.

Samling 11.00 på Eurostop!


//Ricky

Är Jossan tillbaka eller?

Konversation mellan våra två citatmaskiner!

Jossan: Jonna, jag har ett kort på din farmor hemma.
Jonna Ihrman: Jaha, varför de?
Jossan: Jo men hon kände min mamma och så hittade mamma det.
Jonna: Jaha, aja men hon är ganska död just nu.
Jossan? Jaha ? Okej, men det var hon inte på kortet i alla fall.

Glad att kunna dela med mig!

//Ricky

Nästa match

Spelade mot Olofström idag. Vill ni veta vad det blev gå in på www.innebandy.se och kolla! Lägg även märke till att vi är över strecket då.

Match mot SödraDal på lördag. TAGG för det!

Josefine Ohlsson gjorde comeback i div.1 och dte med bravur! :)
Jonna Liljeberg blev matchens lirare, världens bästa kapten, både på och utanför plan!

//Ricky


Inför JIK-Olofström

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för ännu en gång har jag haft alldeles för mycket att göra för att intervjua någon till ett inför-referat. Inte alls så att jag har glömt bort det, utan har haft för mycket att göra.

Men inför matchen känns allting bra i laget. Vi har ett väldigt go på träningar och självförtroendet ligger på topp efter våra tre inspelade poäng nere i Varberg. Allting flyter på och vi känner medvind. Jossan Ohlsson har kommit igång igen och höjer givetvis stämningen på träningarna. Huruvida kvalitén på träningarna förändras behöver vi dock inte yttra oss om.

Det kommer inte att ske några större förändringar i laguppställningen sen sist tror jag! Eller vad vet jag egentligen, laget går tränarna igenom på samlingen inför match. Sen tidigare är Emma och Matilda borta på resor, ryktas även om att Johanna Nirs har insjuknat i något vi hoppas inte är alltför allvarligt. Jossan är nu inkallad på kort karens och kommer att vara med på bänken första matchen i div.1 på ca 3 månader om jag har räknat rätt. Även Natha kommer att sitta med.

Samlingen skre i idrottshuset kl 13.15, vi kommer kriga i röda tröjor, svarta shorts och vita strumpor! Kåken och seriens bästa hemmahall, det är vårat kungarike!

//Ricky

JIK spelare bakom Sanda-vinst

Idag så spelade Sandagymnasiet Skol-SM mot Kopparlundsgymnasiet från Västerås. Med i Kopparlundsgymnasiet fanns både elitseriespelare och u-19 landslagsspelare.

Kopparlundsgymnasiet - Sandagymnasiet 2-7 (1-4, 1-1, 0-2)

Bakom segern låg i allra högsta grad våra JIK-spelare som var med.
En kedja bestod av Felicia Glad - Caroline Hansen - Jessica Lyck och tillsammand gjorde de 5 mål och 9 poäng. Jessica 3+1, Hansen 1+2 och Felicia 1+1. Caroline Georgsson gjorde även hon 1+0. Vilket betyder att av 7 mål så stod JIKare för 6 av dem. Även JIKaren Josefin Hamrin var med.

ETT STORT GRATTIS OCH LYCKA TILL I NÄSTA STEG!

//Ricky

Länkar

HallandsNytt skriver om matchen Warberg-JIK:

http://hn.se/sport/innebandy/wic/1.698001


Amanda Hill omnämns på Sportsligt.nu som en kanon:

http://www.sportsligt.nu/?newsitem=3951


Våra tjejer:

Jessica Lyck
Caroline Hansen
Felicia Glad
Caroline Georgsson
Josefin Hamrin

Spelar Skol-SM på torsdag med SandaGymnasiet. LYCKA TILL!

//Ricky

VVW

Vinst i Varberg mot Warberg.

Warberg-JIK 4-5 (1-1, 1-3, 2-1)

Efter en riktigt laginsats där ALLA bidrog kunde vi plocka med oss 3 poäng hem från Varberg, och vår första 3-poängare på bortaplan är inkasserad.

Det började tungt när de lite turligt genom en styrning på våran egen spelare gjorde 1-0, men sen kom en tempohöjning och vi spelar riktigt bra. Jobbar tillsammans som ett lag och det är det som gjorde att vi vann, de kanske individuellt var lite mer tekniska men som ett lag är vi starkare. Att ingen förstår hur Amanda kan göra alla räddningar var väl till våran fördel, ingen vet var bollen är, men hon ser till att den är utanför mållinjen.

MÅL:
Frida Nydén
Linda Thorman (Caroline Hansen) PP
Felicia Glad (Jonna Ihrman)
Amanda Bengtsson (Jessica Lyck)
Jonna Liljeberg (Sophia Persson)

Referat från JIKs hemsida: http://www.jik.se/nyhetsarkiv/damer/?newsitem=3955


//Ricky

Läget inför Warberg-JIK

Imorgon så drar serien igång igen efter juluppehållet. För våran del så är det Varberg som är resmålet och vi möter, tro det eller ej, Warberg IC,

Läget i laget tycker jag är bra, varit positiv stämmning på träningarna och alla i laget har presterat på topp de senaste träningarna. Att Amanda och Natha kommer hem som SM-brons och ett självförtroende på topp gör inte heller saken sämre. Förutom Jossan Ohlsson fot är det inte heller några skador just nu, vilket är väldigt positivt, Emma har begett sig till Thailand och Mathilda lite runt varstans i Asien, tunga förluster men de visste vi om innan. Emma är tillbaka om två matcher. I övrigt ställer vi upp med full trupp.

Jag vet att ni saknar införreferat men kom på det alldeles för sent och ville inte störa någon av våra damlags-stjärnor i deras uppladdning så här sent på kvällen när det är match dagen efter. Men ni ska veta att vi åker lika laddade ändå.

Bussen avgår 11.30 mot Varberg, jag gissar på att vi kommer iväg ca 11.45 och det är tre viktiga poäng som vi ska kriga till oss där nere för att ha med oss hem till Jönköping.

//Ricky

SM-Brons

SM-BRONS TILL VÅRA HJÄLTAR FRÅN JIK! GRATTIS!





ö. fr.v Nathalie Jakobsson, Amanda Hill, Stina Ander
u. fr.v Evelina Fräjdin, Lisa Jonson


ETT EXTRA GRATTIS TILL AMANDA SOM BLEV UTTAGEN I ALL-STAR TEAM!

//Ricky



Update angående distriktslags-SM

Småland f15 har gått vidare till semifinal efter att ha vunnit alla tre matcher i gruppen (däribland storfavoriten Stockholm som åkte ur i grupp3) och sedan slagit Skåne i kvartsfinalen på straffar.

Imorgon väntar semi kl 09.00 mot

Hittills har JIKarna
Amanda Hill vaktat kassen i två gruppspelsmatcher och det såg ut som att hon räddat alla Skånes 5 straffar (vad jag kunde utläsa på internet)
Nathalie Jakobsson producerat 1+2
Stina Ander 0+1


All info jag får ut från internet.

//Ricky

"Nyförvärv"

Jönköpings IK dam kan nu presentera ett "nyförvärv".

Nathalie Jakobsson har plockats upp i a-lagstruppen. Hon har tränat vissa pass med a-laget även tidigare säsonger men har nu kommit med i truppen. Nathalie är född 1994 och spelade tidigare i JIKs ungdomslag.





Småland vann sin första match med 4-3 mot Örebro.
Amanda Hill vaktade målet
Nathalie Jakobsson gjorde Smålands 4-3 mål.
Lisa Jonson, Stina Ander och Evelina Fräjdin från JIK finns också med i Smålans trupp.


//Ricky

RSS 2.0