Inte jättebra första och andra period men sjukt bra tredje period!

Linda Thorman
Sofia Andersson
Amanda Bengtsson
Josefine Ohlsson

Referat finns på JIKs hemsida men noterbart att Janne beskriver resan mer än matchen!

Karlstad och KALLSTÁ Open ii helgen! Inventering idag!

//Ricky

JIK-Hässelby 3-3

JIKs damlag gjorde sin bästa match så här långt på försäsongen när man spelade 3-3 mot Hässelby SK. Laget visade prov på ett mycket bra anfallsspel och ett stabilt försvarsspel.

Höstens tredje träningsmatch spelades i Nyhemshallen, Mullsjö, mot Stockholmslaget Hässelby SK som tillbringat helgen i Mullsjö på träningsläger.

JIK gjorde ett par ändringar i laguppställningen från lördagens match mot Linköpings IBK och kom ut starkt i den första perioden. Man spelade med högt tempo och ett aggressivt försvarsspel som höll motståndet i schack på ett effektivt sätt. De röda hann med att göra tre mål innan den första perioden var över. Målskyttar var Jessica Lyck x 2 och Jonna Liljeberg.

Målen skulle visa sig bli dom enda JIK-målen i matchen. För trots att man vaskade fram åtminstone fem riktigt vassa chanser så ville inte bollen in i mål. Istället var det Hässelby som hittade rätt när man från backposition kunde reducera till 3-1 och skapa kontakt med ett par minuter kvar av andra perioden.

JIK lyfte upp spelet ett par snäpp i den tredje perioden och fick återigen bättre press på motståndet men det var ändå Hässelby, som via två frilägen, kunde göra matchens två sista mål. Jessica Lyck fick ett gyllene tillfälle att bli matchvinnare och tre målsskytt när hon med en dryg minut kvar sköt i utsidan av burgaveln från nära håll. Sett till matchbilden hade det varit ett rättvist avgörande och en rättmätig matchvinnare. Men idrotten är inte alltid rättvis som vi vet.

JIK gjorde en mycket gedigen insats mot ett starkt motstånd och visade att spelet är på gång. Extra plus i matchen till Linda Thorman, Caroline Hansen och två målsskytten Jessica Lyck.

Lördagens match mot Linköping slutade i förlust 4-5. Efter att Frida Nydén blivit tvåmålskytt och Jessica Lyck och Linda Thorman gjort varsitt.

//Ricky

Fröjered- JIK 5-2

Ja det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss i första träningsmatchen. På morgonen hade Nirs tvingats lämna återbud på sjukdom och även Werner var halvkrasslig. Backar hade vi brist på sen innan och Hansen skulle få gå ner som back denna matchen. Så det blev lite korrigering i kedjorna och vi fick spela med 2 centrar och 3 ytterforwards par. När sedan Werner var tvungen att gå av för sin sjukdom så fick det bli spel på 3 backar.

Försvaret sattes ändå hyfsat men det blev Fröjereds som gjorde de första 3 målen. Kommer inte ihåg exakta siffror men jag tror de gick upp i en tremålsledning. Sedan kommer JIKs första mål för säsongen som görs av Hansen. Men vi kommer ändå inte ifatt och de göär sedan 5-1 innan Lyck snyggar till siffrorna till 5-2.

Som sagt inte ultimata förutsättningarna men en stor eloge till alla spelare som går in med fighterinställning och orkar matchen ut.