Preliminär serieindelning

DIVISION 1 SÖDRA, DAMER

Division 1 Södra
Calmare Lindsdale 98 IC (upp)
FBC Engelholm
IBF Göteborg
IBF Älvstranden
IBK Vänersborg
IK SödraDal
Ingelstad/Växjö 08 IBF (upp)
Jönköpings IK
Olofströms IBK
Pixbo Wallenstam IBF
Warberg IC
Östra SK Jönköping (upp)


//Ricky

NYFÖRVÄRV

Kan idag presentera två nyförvärv. Båda två kommer senast från IBF Tranås och kommer att tillföra laget mycket.

Hannah Aronsson, back född 1989. En spelskicklig back med ett mycket bra skott. Utnyttjar sin storlek på rätt sätt i försvaret och är väldigt giftig i anfallet både med sitt skott och sina öppnande passningar.

Linnéa Wallén, målvakt född 1989. En mycket bra målvakt med bra sidledsförflyttningar och snabba reflexer. Har en bra placering i målet. Har tidigare spelat U-19 landskamper med Sverige och räddade på egen hand Husqvarna i många matcher året de kom tvåa i div.1.

Vi hälsar Hannah och Linnéa varmt välkomna till JIK och hoppas att ni kommer trivas.

Läs mer:http://www.jik.se/nyhetsarkiv/damer/?newsitem=5503


//Ricky

Kontrakterade Spelare

Ännu tre spelare har valt att förlänga sina kontrakt med JIK.

Caroline Johansson, back född 1986. En snabb och etrig back, som är precis lika bra på alla positioner. Använder sin snabbhet och klubbteknik på precis rätt sätt och gör det väldigt svårt för motståndarna att stoppa henne.

Jonna Ihrman, back född 1991. Stor och tuff back som det är svårt att möta. Väldigt duktig defensivt och i positionsspelet. Offrar sig alltid för laget genom att gå ner och täcka skott.

Sofia Andersson, center född 1991. Spelskicklig center med bra spelförståelse och bra skott. Ser ytorna och kan öppna upp för sina medspelare.

Martina Beckman, målvakt född 1991. En målvakt som är både säker och trygg. Behåller lugnet i alla situationer och sätter igång spelet snabbt.


Igår, måndag så hade vi även ett upptaktsmöte angående nästa säsong. Läs mer: http://www.jik.se/nyhetsarkiv/damer/?newsitem=5529

//Ricky

Samarbetspartners

Jönköpings IK dam + Husqvarna IK dam = Sant

Vi har nu startat ett samarbetsavtal med våra forna konkurrenter Husqvarna IK. Detta är något som vi tror att båda parter vinner på då vi nu har lag i div.1, div.2 och div.3 och alla spelare kan få utvecklas i sin egen takt efter sin egen förmåga för stunden.

läs mer: http://www.jik.se/nyhetsarkiv/damer/?newsitem=5431

//Ricky

Kontrakterad + Nyförvärv

Matilda Karlsson har valt att förlänga med JIK ytterligare ett år. Hon spelade med oss i början av förra säsongen och reste sedan runt i Asien efter jul.
En mycket duktig och rutinerad spelare som har flera säsonger som Elitserie-spelare bakom sig. Senast i Rönnby med bl.a Svenska Landslagets lagkapten Karolina Widar. Höjer laget på varje träning och match och är otroligt duktig såväl i alla spelmoment som taktiskt.

Kan idag även presentera vårat första Nyförvärv, det är tränaren Victor Wolf,
Victor kommer senast från IBF Tranås och har många år som tränare bakom sig. Jag är övertygad om att Victor kommer att se till att vi utvecklas åt rätt håll och ser till så att vi kan ta ytterligare ett steg uppåt.

Vi hälsar Matilda välkommen tillbaka och Victor varmt välkommen till, klubben, myten, legenderna: JIK Dam

//Ricky

Årets... av Sportsligt

Hemsidan www.sportsligt.nu har nominerat två stycken spelare i kategorierna: målvakt, back, forward och lagkamrat. De har även nominerat årets tränare och årets lag. Till årets målvakt är Amanda Hill nominerad och till årets lag så är JIK DAM nominerade. Så se till att gå in och rösta på OSS själva och Amanda.

http://www.sportsligt.nu/?newsitem=5430

//Ricky


JIKare i Skol-SM final

Under dagen så spelade några av våra JIKare skol-SM med Sandagymnasiet. De vann och segern skrevs till hela 12-2. Detta gör att Sandagymnasiet är klara för Skol-SM final. Det blir ett finalspel med 3 skolor. Vilka de får möta är ännu inte klart. JIKarna som deltog är:

Jessica Lyck

Caroline Hansen

Felicia Glad

Caroline Georgsson

Josefin Hamrin

Poängskörden för dem slutade såhär:

Jessica Lyck 2+1

Caroline Hansen 2+1

Caroline Georgsson 2+1

Josefin Hamrin 1+1

Ett stort Grattis och lycka till i finalen.

//Ricky


Utslagna ur SDF-SM

Tyvärr så åkte både killarna och tjejerna ut ur SDF-SM i gruppen.

Tjejerna var närmast avancemang då de hade gått vidare om de gjort 1 mål till. Nu var det Gästrikland som tillsammans med Stockholm istället gick vidare från grupp B.
Småland vann den sista matchen mot just Gästrikland med 5-3, men tyvärr så räckte inte detta.

Inte heller killarna gick vidare då de förlorade den avgörande matchen mot Gästrikland med 4-3.

//Ricky

SDF-SM för 17-åringar

I SDF-SM representerar våra tre spelare Jessica Lyck, Amanda Hill och Felicia Glad Småland. SDF-SM spelas i år i Nyköping och är för spelare födda 1992 och neråt.

Första matchen spelades mot Gotland. Tyvärr fick Småland se sig besegrade med 5-4. Matchen ljusglimt var upphämtningen från att ha legat under med 4-0 till att gå upp i 5-4.

Matchen efter spelades mot storfavoriterna Stockholm. Smålans bjuder upp till en riktigt bra match och är väldigt stabila i sitt försvarsspel. De gör en riktigt bra match men Stockholm drar det längsta strået genom att vinna med 4-2. Värt att notera att Stockholm vann med hela 27-0 mot Jämtland/Härjedalen. I den här matchen så gör Amanda Hill en väldigt bra match i målet med flera kvalificierade räddningar. Felicia Glad passar fram Jessica Lyck till Smålands andra mål.

 

Tredje matchen spelades på lördagsmorgonen. Det var då Jämtalnd/Härjedalen som stod för motståndet. Dessa blev en enkel match och Småland vann med 6-0. Den här matchen var det omvänd ordning då Jessica Lyck passade fram Felicia Glad till det otroligt viktiga och matchavgörande 5-0.

Kl 13.45 avgörs grupp B då Småland möter Gästrikland. Det är i den här matchen som avgör vilka som följer med Stockholm till slutspelet. Följ tjejerna på http://www.innebandy.se/templates/IDA/MatchInfo.aspx?id=8811&MatchID=468110&CompetitionID=9285&epslanguage=SV

För killarnas del så finns två JIKare med i Smålands trupp. Dessa är Johan Glad (som även bär kaptensbindeln) och Robin Bäck. Johan har hittils gjort 4 poäng medan Robin har gjort 3. Småland spelar just nu avgörande match mot Gästrikland och ligger för tillfället under med 3-2.

HEJA SMÅLAND!!

//Ricky 


RSS 2.0